DANI PRIJATELJSTVA 2018

ZIMSKE RADOSTI 2019

20. ožujka 2019. Comments (0) Nekategorizirano

ZIMOVANJE 2019

  • Zimovanje „Budoželje 2019.“ je iza nas !!!
    U periodu od 06.01.2019. do 09.01.2019. odred izviđača „Zvijezda“ Vareš je organizirao zimovanje na planinarskom domu Budoželje. Na zimovanju je bilo 23 djece uzrasta od 6 – 16 godina u pratnji brđana. Napokon smo dočekali da nas vrijeme posluži, jer je bilo puno snijega, a temperatura je, iako stalno u minusu, bila podnošljiva. Idealni uvjeti za provođenje izviđačkih aktivnosti na otvorenom ( Mala izviđačka olimpijada, pronalazak izgubljenog blaga, pravljenje Snješka Bijelića , „uvali“ Vesnu i načelnice u snijeg-jedna od djeci najzanimljivijih disciplina, te urnebesno spuštanje niz cestu na najlonskim vrećama.
  • Ovu zadnju aktivnost bi Red Bull trebao uvrstiti u svoje extremne sportove). U samom domu su se u popodnevnim i večernjim satima odvijale dječje radionice a poslije večere KZP (kulturno- zabavni program). Na zimovanju su nastale i četiri nove izviđačke pjesme. Autori teksta i muzike su bila sama djeca. To nam omogućava da uz sitnu doradu“ ljudi od struke“ imamo materijal za predstojeći Svetosavski festival u Beogradu. A naša mala pčelica Lorena je dala obećanje i dobila svoj prvi let.
  • Planinarski dom na Budoželju je zadovoljavao sve kriterije ugodnog boravka čemu je doprinjela susretljivost i gostoprimljivost domara , Ramiza Čive, koji nam je bio na usluzi 24 sata. Za hranu i kuhanje su bili zaduženi Meliha Parić i Igor Hinger, koji su bili na visini zadatka. Naše načelnice ( Iman Džafo, Iva Kuhar, Emina Ahmedović i Ema Hinger), uz svesrdnu pomoć Vesne Hinger i Murisa Parića, su bile zadužene za provođenje Programa zimovanja.
  • Ovom prilikom želimo se zahvaliti i roditeljima koji su nam pomogli oko prijevoza i kuhanja a to su: Muhidin i Indira Beganović, Ermin i Erdina Džido, Amela i Damir Ahmedović, Fadil Kadrić, Dragan Malbašić, Mirza i Denisa Džafo, te naši brđani: Amir i Maja Ajanović, Mirza Imamagić, Sanjin Babović, Maja Berberović i Senada Parić.
  • Izviđački pozdrav Z-D-R-A-V-O !!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *