Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/oizvijez/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-template-loader.php on line 195

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/oizvijez/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-template-loader.php:195) in /home/oizvijez/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
oizvijezda http://oizvijezda.com Odred izviđača Zvijezda Vareš Wed, 20 Mar 2019 20:54:03 +0000 hr hourly 1 ZIMSKE RADOSTI 2019 http://oizvijezda.com/zimske-radosti-2019/ http://oizvijezda.com/zimske-radosti-2019/#respond Wed, 20 Mar 2019 20:54:03 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4999 19.01.2019.g organizovali smo tradicionalno izviđačko sankanje. Ovo je mali izviđački doprinos, u skladu sa mogućnostima, da raji i djeci u Varešu koja nisu izviđači a koji podržavaju rad O.I. „Zvijezda“ Vareš, organizujemo sankanje, osvijetlimo bakljama stazu, pripremimo logorsku vatru, i da se nakom spuštanja sankama od „Gašine stijene“ do „Kotine krivine“ , a ovaj put baš …]]>
 • 19.01.2019.g organizovali smo tradicionalno izviđačko sankanje. Ovo je mali izviđački doprinos, u skladu sa mogućnostima, da raji i djeci u Varešu koja nisu izviđači a koji podržavaju rad O.I. „Zvijezda“ Vareš, organizujemo sankanje, osvijetlimo bakljama stazu, pripremimo logorsku vatru, i da se nakom spuštanja sankama od „Gašine stijene“ do „Kotine krivine“ , a ovaj put baš niz zaleđenu i dobru stazu, okrijepe kuhanim vinom, čajem, i malo „zameze“, i tako se svi podsjetimo starih dana, kada su kolone djece i onih malo starijih, pješice išli na Pobrin Han, pa se onda na sankama spuštali do grada.
 • Djeca završavala u toplim kućama stariji po vareškim birtijama, družeći se do kasno u noć.
 • Također organizovali smo pohod skijanja na Ravnoj Planini sa našim članovima gdje smo pokazali naše vještine.
 • Vidimo se opet “do godine” Z – D- R – A – V – O!
]]>
http://oizvijezda.com/zimske-radosti-2019/feed/ 0
ZIMOVANJE 2019 http://oizvijezda.com/zimovanje-2019/ http://oizvijezda.com/zimovanje-2019/#respond Wed, 20 Mar 2019 20:46:29 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4981 Zimovanje „Budoželje 2019.“ je iza nas !!! U periodu od 06.01.2019. do 09.01.2019. odred izviđača „Zvijezda“ Vareš je organizirao zimovanje na planinarskom domu Budoželje. Na zimovanju je bilo 23 djece uzrasta od 6 – 16 godina u pratnji brđana. Napokon smo dočekali da nas vrijeme posluži, jer je bilo puno snijega, a temperatura je, iako …]]>
 • Zimovanje „Budoželje 2019.“ je iza nas !!!
  U periodu od 06.01.2019. do 09.01.2019. odred izviđača „Zvijezda“ Vareš je organizirao zimovanje na planinarskom domu Budoželje. Na zimovanju je bilo 23 djece uzrasta od 6 – 16 godina u pratnji brđana. Napokon smo dočekali da nas vrijeme posluži, jer je bilo puno snijega, a temperatura je, iako stalno u minusu, bila podnošljiva. Idealni uvjeti za provođenje izviđačkih aktivnosti na otvorenom ( Mala izviđačka olimpijada, pronalazak izgubljenog blaga, pravljenje Snješka Bijelića , „uvali“ Vesnu i načelnice u snijeg-jedna od djeci najzanimljivijih disciplina, te urnebesno spuštanje niz cestu na najlonskim vrećama.
 • Ovu zadnju aktivnost bi Red Bull trebao uvrstiti u svoje extremne sportove). U samom domu su se u popodnevnim i večernjim satima odvijale dječje radionice a poslije večere KZP (kulturno- zabavni program). Na zimovanju su nastale i četiri nove izviđačke pjesme. Autori teksta i muzike su bila sama djeca. To nam omogućava da uz sitnu doradu“ ljudi od struke“ imamo materijal za predstojeći Svetosavski festival u Beogradu. A naša mala pčelica Lorena je dala obećanje i dobila svoj prvi let.
 • Planinarski dom na Budoželju je zadovoljavao sve kriterije ugodnog boravka čemu je doprinjela susretljivost i gostoprimljivost domara , Ramiza Čive, koji nam je bio na usluzi 24 sata. Za hranu i kuhanje su bili zaduženi Meliha Parić i Igor Hinger, koji su bili na visini zadatka. Naše načelnice ( Iman Džafo, Iva Kuhar, Emina Ahmedović i Ema Hinger), uz svesrdnu pomoć Vesne Hinger i Murisa Parića, su bile zadužene za provođenje Programa zimovanja.
 • Ovom prilikom želimo se zahvaliti i roditeljima koji su nam pomogli oko prijevoza i kuhanja a to su: Muhidin i Indira Beganović, Ermin i Erdina Džido, Amela i Damir Ahmedović, Fadil Kadrić, Dragan Malbašić, Mirza i Denisa Džafo, te naši brđani: Amir i Maja Ajanović, Mirza Imamagić, Sanjin Babović, Maja Berberović i Senada Parić.
 • Izviđački pozdrav Z-D-R-A-V-O !!!
]]>
http://oizvijezda.com/zimovanje-2019/feed/ 0
DANI PRIJATELJSTVA 2018 http://oizvijezda.com/dani-prijateljstva-2018/ http://oizvijezda.com/dani-prijateljstva-2018/#respond Wed, 20 Mar 2019 20:39:23 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4961 Dragi naši prijatelji, okončano je i peto po redu takmičenje Dani prijateljstva Vareš. Ove godine nije bilo nimalo lako, i zaista je bio pravi izazov provesti takmičenje za 3 kategorije takmičara na kojem nas je učestvovalo skoro 500. Umorni jesmo, ali isto tako i sretni, jer Vareš je ovaj vikend zaista bio okićen mladošću, ljepotom, …]]>
 • Dragi naši prijatelji,
  okončano je i peto po redu takmičenje Dani prijateljstva Vareš. Ove godine nije bilo nimalo lako, i zaista je bio pravi izazov provesti takmičenje za 3 kategorije takmičara na kojem nas je učestvovalo skoro 500. Umorni jesmo, ali isto tako i sretni, jer Vareš je ovaj vikend zaista bio okićen mladošću, ljepotom, šarenilom izviđačkih uniformi, pjesmom i smijehom. Greške i greškice koje su nam se potkrale nemojte nam mnogo zamjeriti, jer one će nam poslužiti da dogodine bude bolje. Želimo još jednom da se od srca zahvalimo svima na učešću, a u narednim danima objavit ćemo zahvalnice za sve one koji su nam na razne načine pomogli da provedemo ovu, do sada najzahtjevniju odredsku akciju.
 • Konačno, čestitamo pobjednicima u sve tri kategorije i to:
 • U kategoriji poletaraca i pčelica, ekipi “Minios” (OI Rakovica) za osvojeno 1.mjesto, ekipi “Vrapčići” (Vermont Brčko) za osvojeno 2.mjesto i ekipi “Vrtaljice” (OI Neretva Konjic) za osvojeno 3. mjesto.
 • U kategoriji mlađih izviđača, čestitamo ekipi “Planete” (OI Smet Zenica) za osvojeno 1. mjesto, ekipi “Tratinčice” (OI Bregava Stolac) za osvojeno 2. mjesto i ekipi “Jokeri” (OI Igman 92 Hrasnica-Ilidža) za osvojeno 3. mjesto.
 • U kategoriji izviđača, čestitamo ekipama “Kota 96” (Vermont Brčko) i ekipi “Sokolovi” (OI 22.april Banja Luka) koji dijele 1.mjesto, i ekipi “Šta vi to izviđate” (OI Igman 92 Hrasnica-Ilidža) za osvojeno 3. mjesto.
 • Zahvaljujemo se svima ostalima za učešće i time iskazano prijateljstvo, za sve poklone koje su nam uručili (u narednim danima bit će još slika), a posebno se zahvaljujemo našem općinskom načelniku g. Zdravku Marošević koji je i pored ostalih obaveza našao vremena da otvori naše takmičenje, gosp.ministru Fahrudinu Brkiću koji je došao da nas pozdravi ispred Vlade Zeničko-Dobojskog kantona i uputio nam snažne riječi podrške, kao i našem Zekerijah Zeko Avdić, koji nas je pozdravio ispred SIuBiH, proglasivši nas nadaleko poznatim domaćinima!
 • Hvala i našem radiu Bobovac koji nas predano prati sve ove godine, kao i ekipi FTV i ostalim medijima koji su zabilježili i objavili reportaže o našem takmičenju.
 • Još jednom, veliko, veliko hvala, i ostajte nam Z-D-R-A-V-O!

]]>
http://oizvijezda.com/dani-prijateljstva-2018/feed/ 0
LOGOROVANJE “OĆEVIJA” 2018 http://oizvijezda.com/logorovanje-ocevija-2018/ http://oizvijezda.com/logorovanje-ocevija-2018/#respond Wed, 20 Mar 2019 20:28:10 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4944 Od28.07. do 04.08.2018. godine, provedeno je logorovanje “Oćevija 2018”. Ukupno je bilo 68učesnika (poletaraca, pčelica, izviđača, planinki, brđana i brđanki), a logorovanje je provedeno na lokaciji izletišta „Banje“ na samom ulazu u sl. Oćevija. Pored izviđača iz OI „Zvijezda“ Vareš, učestvovali su i gosti iz R Srbije – „Izviđači Temerin“ iz Temerina i OI „Voždovac“ …]]>
 • Od28.07. do 04.08.2018. godine, provedeno je logorovanje “Oćevija 2018”. Ukupno je bilo 68učesnika (poletaraca, pčelica, izviđača, planinki, brđana i brđanki), a logorovanje je provedeno na lokaciji izletišta „Banje“ na samom ulazu u sl. Oćevija. Pored izviđača iz OI „Zvijezda“ Vareš, učestvovali su i gosti iz R Srbije – „Izviđači Temerin“ iz Temerina i OI „Voždovac“ Beograd“, kao i gosti iz BiH: Izviđači Brčko Distrikta, OI „Jablan“ – Jablanica, te OI „Rakovica“.

 • Sedmodnevni boravak u prirodi uključio je kako radne aktivnosti (uređivanjei čišćenje tabora, pomoć u kuhinji, donošenje vode i ogreva, stražarstvo i požarstvo), tako i zabavne i edukativne aktivnosti (brojne igre prilagođene uzrastu, edukacija iz pionirstva i prve pomoći, program vještina i vještarstava, i d
 • Tokom logorovanja organizirana je zabavna večer otvorena za sve posjetitelje – mještane sela, roditelje učesnika i prijatelje odreda. Zahtjevne fizičke poslove u pripremi, tokom i poslije logorovanja, obavila je grupa brđana, dok su programske aktivnosti, uz mentorstvo brđana, pripremili i proveli mladi lideri (16-20 godna), tj. Načelstvo logorovanja.
]]>
http://oizvijezda.com/logorovanje-ocevija-2018/feed/ 0
5. SVEČANA SMOTRA http://oizvijezda.com/5-svecana-smotra/ http://oizvijezda.com/5-svecana-smotra/#respond Wed, 20 Mar 2019 20:18:20 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4936 I ove godine smo se lijepo postrojili, prebrojali, dali obećanja i zavjete, pjevali i uručili našim članovima sve ono što su u proteklom periodu osvojili: vještine, vještarstva, specijalnosti, letove, zvijezde i krinove, a svima onima koji nam pomažu i podržavaju nas – od srca se zahvalili. Gromoglasno izviđačko ZDRAVO, ove godine je odjekivalo u obnovljenom …]]>
 • I ove godine smo se lijepo postrojili, prebrojali, dali obećanja i zavjete, pjevali i uručili našim članovima sve ono što su u proteklom periodu osvojili: vještine, vještarstva, specijalnosti, letove, zvijezde i krinove, a svima onima koji nam pomažu i podržavaju nas – od srca se zahvalili.
 • Gromoglasno izviđačko ZDRAVO, ove godine je odjekivalo u obnovljenom Radničkom domu, zbog čega smo presretni. A mi stariji, posebno smo ponosni na naše Načelstvo – mlade lidere koji su ovu smotru savršeno pripremili i izveli, a to su: Amar Hrwat, načelnik odreda, JeŁena Ivković, načelnica akcije, Edna Halkić, načelnica za obrazovanje i načelnica čete Soko, Džejla Likić, zamjenica načelnika odreda, Una Berberović, načelnica čete Polet, Edin Pezo, načelnik čete Perun i Džejna Čizmo, načelnica čete Karasovina.
 • Ponosni smo i na naše vodnike, koji marljivo rade sa vodovima, na preslatke poletarce i pčelice koji su naš ukras, na sve izviđače i planinke koji vrijedno, strpljivo i posvećeno obavljaju svoje izviđačke zadatke i savladavaju brojne izazove, ali i na naše brđane čija pleća iznesu brojne poslove koje zahtijeva kontinuirani izviđački rad. Još jednom želimo da se zahvalimo roditeljima, prijateljima odreda, sugrađanima, vareškim privrednicima i općinskoj vlasti na čelu sa načelnikom za svu podršku koju nam pružaju sve ove godine, i bez koje teško da bismo mogli opstati.
]]>
http://oizvijezda.com/5-svecana-smotra/feed/ 0
ZIMOVANJE 2018 http://oizvijezda.com/zimovanje-2018/ http://oizvijezda.com/zimovanje-2018/#respond Wed, 20 Mar 2019 20:13:51 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4927 U periodu od 08.januara do 13.januara 2018.godine Odred izviđača ” Zvijezda ” Vareš je tradicionalno već peti put za redom, organizovao mini zimivanje za svoje članove na Lovačkom domu ” Igrište ” , u dvije smjene: – I.smjena u periodu od 08.01.do 10.01.za poletarce i pčelice- njih 29 i – II.smjena u periodu od 10.01.do …]]>
 • U periodu od 08.januara do 13.januara 2018.godine Odred izviđača ” Zvijezda ” Vareš je tradicionalno već peti put za redom, organizovao mini zimivanje za svoje članove na Lovačkom domu ” Igrište ” , u dvije smjene:
  – I.smjena u periodu od 08.01.do 10.01.za poletarce i pčelice- njih 29 i
  – II.smjena u periodu od 10.01.do 13.01.za izviđače i planinke- njih 30.
 • Ove godine, zbog ograničenosti kapaciteta doma i velike zainteresiranosti naših članova nismo bili u mogućnosti da pozovemo goste iz drugih odreda.
 • Cilj zimovanja prvenstveno je bilo druženje i sklapanje novih prijateljstava, te da se naši članovi opuste i odmore od svakodnevnih obaveza i škole, a sve uz igre, pjesme, ples i smijeh. Ipak zimovanje je bilo i edukativnog karaktera, tako da je u prvoj smjeni održano predavanje na temu ” Izviđačka uniforma i uniforma kao priručno sredstvo prve pomoći”.
 • Predavanja uz veoma zanimljive video prezentacije u obje smjene održali su i policijski službenici Policijske stanice Vareš, i to za poletarce i pčelice na temu ” Bezbjedost saobraćaja za djecu kao učesnike u saobraćaju”, a za izviđače i planinke na temu “Zloupotreba droga” .
 • I ove godine učesnici obje smjene imali su priliku uživati uz poseban ugođaj logorske vatre, gitare i pjesme.
  Bogat kulturno zabavni program održavan je svaku veče i uključio je kviz, filmske večeri i karaoke uz urnebesne koreografije i kreativne izvedbe i tekstove koji su napisali sami učesnici.
 • Sam plan su izvrsno osmislili i proveli članovi Načelstva i to za poletarce i pčelice Una Berberović i Iva Kuhar, a za izviđače i planinke Džejla Likić, Džejna Čizmo, Edin Pezo i Nedim Nezirić(član OI ” Jablan” Jablanica), na čelu sa načelnikom Hrvat Amarom.
  I ove godine, na kraju obje smjene provedna je i evaluacija i rezultate cemo objaviti nakon obrade, ali i smo zadovoljni sto smo i ove godine dobili jako pozitivne kritike kako od učesnika tako i od roditelja.
 • Štab zimovanja činili su Maja Berberović, starješina zimovanja i Senada Parić, zamjenik starješine i ekonom, uz stalnu pomoć i podršku članova Kluba brđana i to : druga precjednika Hinger Igora, Vesne Hinger, Melihe Operte, Enide Zubače i Seada Pijadžera u prvoj smjeni i Parić Melihe i Zloušić Branka u drugoj smjeni, kao i Parić Ibrahima, Parić Murisa i Rusmira Berberovića, te brđana seniora Gregora Dodika i Muftić Kemala i naravno našeg blagajnika i logističara Dodik Daria Atoma, koji je vodio brigu o finansijama, ali i nabavci i dopremi hrane i sastavljanju jelovnika.
 • Do sljedeće akcije Z – D – R – A – V – O!
]]>
http://oizvijezda.com/zimovanje-2018/feed/ 0
DANI PRIJATELJSTVA 2017 http://oizvijezda.com/dani-prijateljstva-2017/ http://oizvijezda.com/dani-prijateljstva-2017/#respond Wed, 20 Mar 2019 20:08:05 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4911 Ovaj vikend bio nam je, u punom smislu te riječi -radni, ali i jedan od najljepših i najradosnijih, od kako je naša “Zvijezda” zasjala. Kao već što znate, ovogodišnje takmičenje “Dani prijateljstva 2017” Vareš, okupilo je 55 ekipa iz cijele BiH kao i susjednih država, koji su se takmičili u 3 kategorije: poletarci i pčelice …]]>
 • Ovaj vikend bio nam je, u punom smislu te riječi -radni, ali i jedan od najljepših i najradosnijih, od kako je naša “Zvijezda” zasjala. Kao već što znate, ovogodišnje takmičenje “Dani prijateljstva 2017” Vareš, okupilo je 55 ekipa iz cijele BiH kao i susjednih država, koji su se takmičili u 3 kategorije: poletarci i pčelice (7-11 godina), mlađi izviđači i planinke (11-15 godina) i izviđači i planinke (15-20 godina). Naš izvještaj započinjemo uz fotografije najmlađih i najslađih, jer oni su sunce našeg izviđačkog neba.
 •  U kategoriji poletaraca, takmičilo se 16 ekipa, kojima su se priključili mali domaćini i domaćice iz OI Zvijezda Vareš, pa su onda svi zajedno, uz veselje, igru i smijeh, savladavali postavljene zadatke. I na kraju, šta se desilo? Svi su bili u nečemu najbolji (kao što i jesu), i svi su osvojili medalje i slatke nagrade za 1.mjesto. A medalje koje su osvojili, nisu obične, nego magične medalje! Magične su zato jer je svaka, ali baš svaka, izrađena s puuuno ljubavi!
 • Dok su se poletarci zabavljali na svoj način, a brđani na svoj, neki su vrijedno radili…ekipe mlađih izviđača i izviđača, svako na svojoj stazi, uhvatili su se u koštac sa brojnim izviđačkim izazovima…ekipe mlađih izviđača (ukupno 17), ove godine su imali priliku da uz “klasične” zadatke, nauče i nešto novo.
 • U kategoriji mlađih izviđača, 1. mjesto osvojila je ekipa “Narona”, OI Jablan Jablanica, drugo mjesto je zauzela ekipa “Džeki i Džoni” iz OI Stari Grad Mostar, a treće mjesto dijele ekipa “Kasiopeja”-Izviđači Brčko Distrikta i ekipa “Moon Walk” Konjic.
 • U kategoriji izviđača, pobjednici su “Sandžački Vukovi” iz OI Sandžak, R Srbija, drugo mjesto je osvojila ekipa “Sunshine” iz OI Crni vrh” Tešanj, a treće – ekipa “Lane” OI Prva Bošnjačka gimnazija Sarajevo. Čestitamo pobjednicima, ali svima ostalima na srčanosti, a nadamo se ponovnom susretu sa svima slijedeće godine!
 • Dok su se mali, malo veći i najveći takmičari takmičili, njihove vođe su ove godine imali priliku da vide, osjete, probaju, neke od Vareških kulturno-istorijskih, prirodnih i gastro znamenitosti.
 •  Za njih je prvo upriličen obilazak grada uz pratnju vodiča koji im je prezentirao istorijske podatke i zanimljivosti, a potom su obišli Oćeviju, “selo posljednjih kovača”, gdje su imali priliku posjetiti kovačnice u kojima se željezo još uvijek kuje na srednjevijekovni način, uz pomoć snage vode. Odmorili su se na izletištu Banje, uz izvor tople vode (mjesto na kojem smo ove godine taborovali). Potom su obišli sela Strica i Zaruđe, a na Zaruđu ih je čekala bogata trpeza tradicionalnih jela, koja su im poslužena ispred “Vigvama” – neobično lijepog objekta u vlasništvu Babić Josipa i njegove porodice, koji su brđane dočekali u tradicionalnoj vareškoj nošnji, a isto tako su ih dočekale i vrijedne i lijepe dame iz udruženja žena Srtica-Zaruđe, zaslužne za pripremu i posluživanje slasnih vareških delicija.
 • Do sljedećih susreta Z – D – R – A – V – O!
]]>
http://oizvijezda.com/dani-prijateljstva-2017/feed/ 0
LOGOROVANJE “OĆEVIJA” 2017 http://oizvijezda.com/logorovanje-ocevija-2017/ http://oizvijezda.com/logorovanje-ocevija-2017/#respond Wed, 20 Mar 2019 19:53:37 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4898  U periodu od 01.08. do 07.08.2017. godine, nas 70 (poletaraca, pčelica, izviđača, planinki, brđana i brđanki), boravilo je na prelijepom izletištu „Banje“ na samom ulazu u „selo posljednjih kovača“. Pored izviđača iz OI „Zvijezda“ Vareš, učestvovali su i gosti iz R Srbije: OI „Voždovac“ –Beograd i „Izviđači Temerin“ iz Temerina, kao i gosti iz BiH: …]]>
 •  U periodu od 01.08. do 07.08.2017. godine, nas 70 (poletaraca, pčelica, izviđača, planinki, brđana i brđanki), boravilo je na prelijepom izletištu „Banje“ na samom ulazu u „selo posljednjih kovača“. Pored izviđača iz OI „Zvijezda“ Vareš, učestvovali su i gosti iz R Srbije: OI „Voždovac“ –Beograd i „Izviđači Temerin“ iz Temerina, kao i gosti iz BiH: Izviđači Brčko Distrikta, OI„Visoko“ – Visoko, OI „Jablan“ – Jablanica, OI „Klek“ Zavidovići, te OI „Rakovica“. Bilo je jako vruuuuuće, ali to nas nije spriječilo da provedemo skoro sve planirane aktivnosti, osim par malo dužih pješačkih izleta koje smo zbog visokih temperatura morali otkazati. Najvažnije od svega, kućama smo se vratili živi, zdravi, sretni i sa divnim uspomenama!
 • Svega je tu bilo: uređivali smo naš tabor, pomagali u kuhinji, nosili vodu, stražarili, kupali se u hladnoj rječici i banjali u toplim oćevskim izvorima, prskali se i poljevali, igrali davno zaboravljenih dječijih igara, polagali razne vještine i vještarstva, a zadnji dan – spašavali se od pljuska. Upoznavali smo stanovnike sela, posjetili kovačnicu „Jozeljić“ i imali jedinstvenu priliku vidjeti kako se kuje željezo uz pomoć snage vode, na isti način kako su to radili naši preci, stotinama godina prije. Istraživali ljepoticu Zvijezdu, otkrivali šumske puteljke, pričali legende o Zvjezdangradu i o bogu Perunu –najmoćnijem od svih bogova koji su nekad davno,davno, vladali ovim krajem. Poseban doživljaj nam je bio i istraživanje „Bernine“ pećine, u koju smo na jedvite jade uspjeli ući, nakon višednevne borbe sa čuvarima njenog ulaza – ogromnim osinjakom . Palili smo naše logorske vatre, plesali i pjevali iz sveg glasa, zaljubljivali se i odljubljivali, svađali se i mirili, pisali jedni drugima tajne porukice, trčali, skakali, grlili se i na rastanku plakali….
 • Naposlijetku, zahvale: prvo, svima vama djeco – i malim i onim malo većim, koji ste nas svakodnevno uveseljavali svojim smijehom, grajom i bezbrojnim „biserima“ na razne teme, a hvala i vašim roditeljima koji su nam vas povjerili na 7 dana, i na taj način nam ukazali bezgranično povjerenje. Posebnu zahvalnost dugujemo Općini Vareš i općinskom načelniku, gosp. Zdravku Marošević, za besplatan prijevoz djece na relaciji Vareš-Oćevija-Vareš, kao i za značajnu donaciju u hrani, s obzirom da participacija učesnika u iznosu od 30 KM, ne bi bila dovoljna da pokrije troškove ishrane.
 • Hvala i svim mještanima Oćevije za toplo gostoprimstvo, a posebno Jozeljićima, kako za ustupljeni teren, tako i za nezaboravan doživljaj u kovačnici, te za najslađu pastrmku, koju smo poslužili našim gostima tokom druženja uz logorsku vatru u četvrtak 03.08. Hvala i svim posjetiteljima i roditeljima, koji su nas obradovali voćem, sokovima i kolačima, a izdvojiti ovdje moramo našu Elviru Čurtić koja je napravila, pazite sad – 110 tulumbi i 4 štrudle!!!
 • Zahvalni smo i našem mladom kadru – Načelstvu koje je uradilo ogroman posao u provedbi programa i radu s djecom, i to: Ružić Sonji, Hrvat Amaru, Likić Džejli, Berberović Uni, Halkić Edni, Operta Narcisu, Rožajac Sanjinu i Ćebirić Edinu (OI Rakovica). Veliko, veliko hvala brđanima, koji su na svojim leđima iznijeli ogroman teret fizičkih i organizacijskih poslova – neki prije, neki tokom, neki poslije logorovanja (a neki i prije i poslije i tokom ), a to su: Parić Ibrahim (Bajkan) i Senada, Dodik Dario – Atom, Rudakijević Davor, Muftić Kabir i Anita, Hinger Igor i Vesna, Berberović Maja, Parić Muris i Meliha, Misnel Mile Rožajac, Pijadžer Sead, Zloušić Branko, Hinger Benjamin (a ako sam nekoga slučajno zaboravila spomenuti, nek ne zamjeri – to je zbog sunčanice).
 • Zahvalnost dugujemo i Pikiju (Dejan Petrović, OI Voždovac Beograd) i Ivanu (Ivan Klašnić, Izviđači Brčko Distrikta). Piki evo već treći puta učestvuje sa svojim članovima na našim akcijama (tabor Luke 2016, zimovanje Igrišta 2017, i ovaj tabor), a Ivan nas je oduševio svojim plesačkim talentom (sa poletarcima uz zbornu pjesmu), kao i vještinom guljenja ogromne količine krompira u rekordnom roku Hvala im i za predivnu djecu koju su nam doveli: Dimitrija, Teodoru, Dušana, Milicu i Tamaru. OI Rakovica se zahvaljujemo za Edina Ćebirića koji nas je i danju i noću „raspjevavao“, a OI Jablanica hvala za Edu Šehića i Nedima Nezirića – momke koji su nas još prošle godine šarmirali do kraja. Ema, zagrebačko-vareška planinka, „stopila“ se sa planinom – kao da se rodila u šatoru usred najdublje šume.Temerinci, Miloš i Marko, mnogo su dobri dečki i presretni smo što su nam se ove godine pridružili, a slatkice Zinu i Ilmu iz Zavidovića već odavno smatramo „našima“. Za komšije iz Visokog: Ajnu, Majru, Imrana, Fadila i Emira, šta reći osim da su to zaista potomci faraona i faraonki.
 • A sva „Zvijezdina“ djeca, onakva su ka

  kvo im je i ime odreda –svijetla, sjajna i dobra kao najljepše nebeske zvijezdice! Ostajte nam svi dobro i zdravo do slijedećeg susreta, a vrijeme leti…uskoro će opet naše pjesme odzavanjati, ponovo će naše vatre plamsati tajanstvenim sjajem…. Z-D-R-A-V-O!

]]>
http://oizvijezda.com/logorovanje-ocevija-2017/feed/ 0
PRVOMAJSKA VATRA 2017 http://oizvijezda.com/prvomajska-vatra-2017/ http://oizvijezda.com/prvomajska-vatra-2017/#respond Wed, 20 Mar 2019 19:36:49 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4894 Naravno i ove godine članovi O.I. “Zvijezda” Vareš su organizirali paljenje “Prvomajske vatre” na jezeru Nula. Paljenju vatre su prisustvovali članovi Odreda,prijatelji i građani Vareša, a čitavu ceremoniju paljenja vatre pjesmom i gitarama su pratili naši najmanji poletarci i pčelice,te naši izviđači-svirači. Svima od srca hvala i do sljedeće akcije Z-D-R-A-V-O !!!]]>
 • Naravno i ove godine članovi O.I. “Zvijezda” Vareš su organizirali paljenje “Prvomajske vatre” na jezeru Nula. Paljenju vatre su prisustvovali članovi Odreda,prijatelji i građani Vareša, a čitavu ceremoniju paljenja vatre pjesmom i gitarama su pratili naši najmanji poletarci i pčelice,te naši izviđači-svirači.
 • Svima od srca hvala i do sljedeće akcije
  Z-D-R-A-V-O !!!
]]>
http://oizvijezda.com/prvomajska-vatra-2017/feed/ 0
SANKANJE 2017 http://oizvijezda.com/sankanje-2017/ http://oizvijezda.com/sankanje-2017/#respond Wed, 20 Mar 2019 19:33:13 +0000 http://oizvijezda.com/?p=4891 Na sankanju je učestvovalo oko 150 članova ( članovi odreda, roditelji, prijatelji, sugrađani ) i  proveli smo nezaboravno veče na Kotinoj okuci, sanjkajući se i šankajući, uz vatricu, čaj, meze, a neki su bome pekli i kobasice. Vrijeme fenomenalno, staza bolja nego ikada, a za okrepu na startu za šankanje topli čaj i kuhano vino. Dosta …]]>
 • Na sankanju je učestvovalo oko 150 članova ( članovi odreda, roditelji, prijatelji, sugrađani ) i  proveli smo nezaboravno veče na Kotinoj okuci, sanjkajući se i šankajući, uz vatricu, čaj, meze, a neki su bome pekli i kobasice. Vrijeme fenomenalno, staza bolja nego ikada, a za okrepu na startu za šankanje topli čaj i kuhano vino. Dosta smijeha, šala i brze vožnje.
 • Mi odrasli vratili smo se u djetinjstvo što je svakako svima od nas jako prijalo. U zraku se osjećao onaj naš vareški duh, dobronamjernosti i sloge. A i najmlađim članovima i njihovim vršnjacima je bilo cool. Na kraju smo u nebeske visine poslali vatreni balon, kao poruka za mir u svijetu. Do slijedećeg druženja Z-D-R-A-V-O!
]]>
http://oizvijezda.com/sankanje-2017/feed/ 0